Skip to main content

3 acties voor Station Lemmer op Moederdag

Datum: zondag 10 mei 2020 | Sectie: Lemmer

"3 MAAL IS SCHEEPSRECHT"

Dat KNRM’ers 24/7 standby staan blijkt wel als KNRM Lemmer op Moederdag om 10:24 gepiept worden om een jacht in problemen op de Steile Bank op het IJsselmeer. Eenmaal aangekomen met de “Maria Paula” (Tijdelijk vervangend schip voor de Palace Noordwijk) bleek er 1 persoon aan boord die een dag eerder het schip gekocht had en onderweg was naar zijn thuishaven (Winschoten) en strande. Na uitleg welke route wij adviseerden, vervolgde de man zijn weg.

Omstreeks 16:30 kregen wij een nieuwe melding “Vaartuig in problemen”. Het schip zou liggen tussen de Friese hoek en Rotterdammer Hoek en verkeerde in een benarde situatie.

De wind trok zondagmiddag aan van 2 bft naar 5-6 bft en dat overviel deze persoon en hij had inmiddels al op de stenen van de polderdijk gezeten waardoor aanzienlijke schade was ontstaan. De Maria Paula was er als eerste aanwezig en na een opstapper te hebben overgezet bleek het schip snel water te maken en was het een race tegen de klok om het jacht veilig in de haven te krijgen. De schipper van het zinkende jacht hebben we overgezet op de Anna Dorothea en ingepakt in een warmtedeken omdat hij inmiddels lichte vormen van onderkoeling verschijnselen vertoonde. Nu was het zaak om het schip heelhuids in de haven te krijgen.

De combinatie van hoge golven en schade aan het schip zorgde dat het zonk ter hoogte van de Friese Hoek. Tijdens deze laatste actie kregen we opnieuw een melding binnen van de Kustwacht voor een schip met een touw in de schroef. Deze lag praktisch in de baai van Lemmer en konden wij deze veilig in de haven afleveren. "

Lemmer

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.