Twee Koninklijke onderscheidingen op Station Lelystad

Twee Koninklijke onderscheidingen op Station Lelystad

26 april 2021

Supertrots zijn wij dat maandagochtend 26 april burgemeester Henry Meijdam van Lelystad namens Koning Willem Alexander, Jaap Woltjer (vice voorzitter van de PC van station Lelystad) en Sabine van Eck (helper aan de Wal en EHBO-instructeur) op de hoogte heeft gebracht van de aan hen toegekende Koninklijke onderscheiding. Beiden worden lid in de Orde van Oranje Nassau.

Sabine krijgt de Koninklijke onderscheiding voor haar inzet voor Evenementen Coördinatie Lelystad als voorzitter van het intochtcomité Sinterklaas (2013-2017) en voorzitter Avondvierdaagse (sinds 2012), voor haar inzet voor KNRM reddingstation Lelystad (sinds 2012) en lid van de Reddingsbrigade Lelystad. In tegenstelling tot veel andere ontvangers van deze onderscheiding is ze pas 43 jaar. 

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Jaap krijgt de Koninklijke onderscheiding voor zijn inzet voor Watersportvereniging Lelystad (sinds 1980), zijn inzet voor onderwatersportvereniging Aquavit (sinds de jaren ’90), zijn inzet voor KNRM reddingstation Lelystad (sinds 2012) en voor het Koninklijk Nederlands Watersportverbond regio IJsselmeer/Markermeer (sinds 2009).

Uitreiking onderscheidingen

Op 28 april zal burgemeester Henry Meijdam de Koninklijke onderscheidingen uitreiken in twee bijeenkomsten die passen binnen de coronaregels. Jaap en Sabine krijgen hun onderscheiding in de bijeenkomst van 11.30 uur. De uitreikingen zijn via een livestream te volgen.

Kijk op www.lelystad.nl/koningsdag voor de link naar de bijeenkomsten. Tzt zullen wij als station dit nog uitgebreid met hen gaan vieren! 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij