Reddingboot Van Wijk op het station!

Reddingboot Van Wijk op het station!

20 april 2022

Vanaf vandaag hebben wij een ruime week de nieuwe reddingboot Riet en Jan van Wijk naast het boothuis in Bataviahaven liggen. 
Dit is de eerste reddingboot van dit type. In 2023 krijgen wij als station als vaste reddingboot ook een "van Wijk" klasse. 
Tot en met volgende week donderdag mogen wij deze van Wijk uitgebreid testen en mee proefvaren. Dit om te kijken wat er eventueel nog aangepast of verbeterd moet worden, en wat wij in het aankomende jaar nog met elkaar kunnen trainen om goed voorbereid te zijn op de komst van de nieuwe boot. 

De hele week zal er dus meer gevaren gaan worden dan normaal gebruikelijk is. Excuses vast voor eventuele overlast! Hoewel we gisteravond al gemerkt hebben dat deze reddingboot stiller lijkt te zijn dan onze huidige reddingboot!  Nieuwschierig? Hij ligt in het zicht naast het boothuis, en op de donderdagavond zijn er in ieder geval bemanninsleden op het boothuis. Kom gerust langs! 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij