Moederliefde kent geen grenzen

23 april 2019

Dinsdagavond 23 april, net thuis van het werk, tegen 17.30 lekker aan het koken, nog een afspraakje in de avond ik had alles netjes op de rit. De vrouw stuurde een appje met de tekst; onderweg. Er kon niks meer mis gaan. Maar dan op eens gaat de schipperstelefoon. Nu wordt het spannend, Actie Ja/Nee. Je weet het niet, we worden voor diverse dingen gebeld op dat nummer. Onze schipper op de app; wie heeft de telefoon opgenome? Is hij weer te laat dacht ik nog. Gelukkig heeft hij goede vervangers, en heeft iemand anders opgenomen.

En het werd een actie. Een sloepje onderweg van Zwolle naar Amsterdam met als einddoel Koningsdag in de grachten van Amsterdam. Een lijn in de schroef. De eigenaar ( degrote held ) is zelf te water gegaan om de lijn uit de schroef te verwijderen, maar de schroef zelf zat ook los. Dus geen aandrijving meer.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Wat doe je dan? Je appt wat vrienden en bekenden met een hulp vraag. Je krijgt wat advies, en uiteindelijk bel je KNRM Lelystad. Die gaf het advies om het anker uit te gooien en te wachten op onze komst. En daar gaat de pieper dan rond etenstijd. Iedereen blij thuis.

Zware bezetting op de Bert en Anneke Knape; vier schipper/plv schipper en een
opstapper waren er. Thv van de (b)OVD 3 ligt het incident schip, heel erg spannend was het niet. Lekker vlak water, zonnetje, weinig wind. Tom en ik stappen over. Sleep verbinding gemaakt en hup terug naar Lelystad.
Dan gaat opeens weer de schipper telefoon. Ik kijk richting de Bert en Anneke Knape. Geen actie om de telefoon op te nemen, dan pak ik hem toch maar, voor het te laat is. (Er bleek wel gezocht te worden maar tegen de tijd dat duidelijk was welke telefoon ging waren ze al te laat)

Goede middag, KNRM Lelystad, met Arnold.
– Goede dag met mevrouw X, mijn zoon heeft hulp nodig op het Markermeer, deze heeft de hulp in geroepen van KNRM Lelystad, is deze hulp onderweg?
- Ik kijk de schipper/ Eigenaar ( +/- 35-40 jaar ) aan en vraag hem, heet
jij meneer X, hij knikt ja, Ik zeg; ik heb je moeder aan de lijn. Langzaam zie ik iemand door de bodem van zijn schip zakken. Wil je je moeder nog even spreken vraag ik. Hij maakt gebaren met zijn hoofd en hand dat lijkt op een duidelijke NEE. Ik stel moeders nog even gerust en zeg dat alles goed gaat hem en wij inmiddels ter plaatse zijn. Ik dacht; moeder liefde kent echt geen grenzen, wat een schat van een moeder. We hebben de schipper advies geven zijn moeder te bellen als hij veilig en wel in de haven is.
En natuurlijk de KNRM helpt app op zijn telefoon, dat scheelt een hoop zoeken en tijd als er hulp nodig is!

Eind goed al goed, vlug naar huis voor de (opgewarmde) warme hap.
Groet
Arnold Bel
KNRM Lelystad

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij