Skip to main content

Maickel Dijkstra nieuwe schipper voor KNRM Station Lelystad

Datum: maandag 09 oktober 2023 | Sectie: Lelystad

Vandaag heeft Maickel Dijkstra het stokje overgenomen van Sylvain van Ligtenberg als schipper van KNRM Station Lelystad. De schipper is verantwoordelijk voor het complete reilen en zeilen op het reddingstation, waaronder de bemanning en het materieel. Van Ligtenberg stond sinds de oprichting 10 jaar geleden aan het roer van KNRM Lelystad. Dijkstra (35) is eveneens vanaf het begin bij het station betrokken en was al geruime tijd plaatsvervangend schipper tijdens inzetten. Schipper en bemanning opereren geheel op vrijwillige basis.

Stokje overdragen

Sylvain van Ligtenberg kijkt trots terug op zijn 10-jarige periode als schipper van KNRM Lelystad: “Het was heel bijzonder om dit station van het begin af aan op te bouwen met een fijn team. Dit is heel bijzonder als je bedenkt dat wij allemaal vrijwillige krachten zijn. Na 10 jaar is het moment gekomen om het stokje over te dragen. Ik ben ervan overtuigd dat Maickel een uitstekende schipper is voor KNRM Lelystad.” Sylvain blijft overigens aan het reddingstation verbonden.

Geoliede machine

Maickel Dijkstra is in het dagelijks leven bedrijfsleider in de nautische sector. In 2012 behoorde hij tot de eerste groep opstappers die in korte tijd een reeks opleidingen volgde om voor de KNRM aan de slag te kunnen gaan. Al snel groeide hij door tot plaatsvervangend schipper, wat inhoudt dat hij de leiding heeft op de reddingboot wanneer de schipper zelf geen dienst heeft. Maickel: “Ik heb in die tien jaar tijd erg veel geleerd en daar ben ik de KNRM ook dankbaar voor. Met zo’n 25 collega’s opereren we als een geoliede machine en de organisatie staat als een huis. Ik kijk ernaar uit om het station verder uit te bouwen en nieuwe opstappers op te leiden. Daarnaast zijn we in afwachting van onze nieuwe reddingboot, die groter en krachtiger is, zodat we nog beter en sneller kunnen opereren.”

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.