Skip to main content

Jacco zijn eerste inzet: nummer 9 van 2023.

Datum: maandag 10 april 2023 | Sectie: Lelystad

Een van onze nieuwe aankomend opstappers, Jacco heeft op donderdag 6 april zijn pager in ontvangst mogen nemen. Hij en zijn familie konden al snel kennis maken met hoe het in zijn werk gaat; op 10 april mocht hij al in actie komen! Een kort verslag van zijn ervaring, en actie nummer 9 van 2023 is daarmee ook achter de rug. 

JACCO:
Donderdag 6 april is het dan zover. Na een aantal maanden “stage” te hebben gelopen (lees studeren en oefenen) ontving ik mijn pieper van de KNRM. Een spannend moment want vanaf nu ben ik inzetbaar. Het is ook het moment waarop ik mij realiseer hoe belangrijk het werk van de KNRM is en hoeveel impact het heeft op de mensen die in nood verkeren, maar ook van mijn thuisfront! Het werk van de KNRM is belangrijk en vaak levensreddend. 

Nog geen 4 dagen later 2e Paasdag is  het dan zover, tijdens een kleine voorjaar schoonmaak thuis gaat de pieper af. PIEP PIEP PIEP, een spannend moment, maar zonder twijfel spring ik in de auto en rij ik (netjes) naar het station. Onderweg realiseer ik mij dat ik niet op het knopje "opkomen" heb gedrukt. In de spanning dus vergeten! Gelukkig mag ik mee, en voordat ik het weet sta ik zelfs als roerganger aan boord van de reddingboot Bert en Anneke Knape. Ja, gelijk achter het roer, want “al doende leert men” aldus de schippers. Vol gas gaan we door de spuisluizen om naar het incident schip te varen.

Tijdens het zeilen was de fokkeschoot van het 6,5 meter jachtje losgeschoten, en bij het starten van de motor functioneerde deze niet. Het ankeren zorgde ervoor dat ze dwars op de golven lagen te deinen. Hierdoor was 1 van de opvarenden ook behoorlijk misselijk geworden....

We passen de procedure toe welke hoort bij het slepen en varen richting de haven. Daar nemen we het zeilbootje langszij en meren we ze af aan de kade. Kijkend naar de samenhangende wolken in de lucht had dit niet veel later moeten gebeuren. 

Eenmaal thuisgekomen moest ik de kinderen wel even met foto's en een verhaaltje uitleggen waar papa nu ineens gebleven was.... (uiteraard was mijn vrouw nog wel bij de kids  :-)) 
Ik kan niet wacht tot de pieper weer gaat! 

Mijn collega vrijwilligers van de KNRM staan dag en nacht paraat om uit te varen en mensen in nood te helpen. Dit kan variëren van het redden van mensen die in de problemen zijn gekomen tijdens het zwemmen, varen of kiten, tot het assisteren van schepen die in moeilijkheden zijn geraakt. 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.