Skip to main content

Afscheid Operationeel Inspecteur Koos vd Bent

Datum: dinsdag 06 december 2022 | Sectie: Lelystad

Zaterdag 3 december, een waterkoude dag op de Flevolandse wateren en op het surfstrandje van Lelystad een drukte van belang met mensen in KNRM overlevingspak. De reden: een mooie boodschap op het strand maken voor het afscheid van onze operationeel inspecteur Koos vd Bent.

Koos was vanaf het oprichten van het station in 2012 en de start in 2013 betrokken bij KNRM Lelystad. Daarnaast had hij de verantwoording over nog zo'n 12 andere stations rondom de randmeren en de kust. Hij gaat de komende jaren andere taken binnen de KNRM vorm geven, waar deze functie niet meer bij past. 

Om hem niet met stille trom te zien "vertrekken" heeft onze schipper Sylvain de start gegeven voor een mooi vliegend afscheid. Samen met zijn vrouw mocht Koos op Lelystad Airport in een vliegtuigje stappen en is daarmee achtereenvolgens over alle stations gevlogen. Allemaal hebben ze uitgepakt om hem passend gedag te zeggen! 

Na Lelystad vloog hij over Marken, Huizen/Blaricum, Ter Heide, Scheveningen, Katwijk, Noordwijk, Zandvoort, IJmuiden, Wijk aan Zee en Elburg. 

Nadat hij weer geland is in Lelystad is hij ontvangen op het boothuis en is er met een groep van de bemanning, helpers aan wal en plaatselijke commissie nog uitgebreid gedineerd. 

Uit handen van onze kunstenaar Emile kreeg hij "het" blok van Lelystad met daarin de Bert en Anneke Knape op een wel heel bijzondere manier: een metalen reddingboei. 

Op deze pagina een paar mooie foto's van de dag, en onderstaande linkjes zijn naar 2 video's. Een van huisfotograaf Roel Ovinge en de tweede is van Katwijk aan Zee. 

Via deze weg nogmaals: KOOS BEDANKT! We gaan je missen. 

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.