Skip to main content

3 acties in evenzoveel dagen: het mooie weer zorgt voor wat acties!

Datum: zondag 01 juli 2018 | Sectie: Lelystad

Is het vaarseizoen dan nu ook op het Markermeer begonnen? Het lijkt er de afgelopen dagen wel op! Onze plv schipper Emile heeft het in ieder geval druk gehad: Samen met een aantal opstappers zijn er 3 acties in 3 dagen geweest.

Op vrijdagmiddag begon voor de meeste het weekend. Vol met mooie wind, zonneschijn, en dus op en top zeilweer. Helaas zijn er dan altijd mensen die de pech hebben dat ze niet alleen de kant kunnen halen.
Zo was er op vrijdag een eigenaar van een zeiljacht waar we via de kustwacht mee in kontakt kwamen welke motorstoring had en graag assistentie wilde hebben bij het aanmeren in de haven.
Het jacht lag voor anker en het was dus voor ons een makkie om deze langzij te nemen en deze vakkundig in de haven te parkeren, eigenaar blij, wij tevreden en de KNRM weer een donateur rijker.

Op de zaterdag ging om ongeveer 17:00 de schipperstelefoon met de eigenaar van een zeiljacht welke al zeilend de dam geraakt had. Door motorstoring kwamen ze er niet goed weg. Gelijk geankerd, maar ook deze pakte niet goed en door het krabben dreigden ze weer richting de dam te verdagen. Een vrij onfortuinlijk eerste zeiltochtje! Erg groot was de vreugde toen de de opstapper aan boord stapte om hen langszij te nemen en ze zo in veiligheid te brengen. Als dank werden ook zij direct donateur van de KNRM.

Drie maal is scheepsrecht dus op zondag gingen de piepers weer nu voor een groot jacht welke zijn anker niet goed in het kluisgat kon krijgen. Net toen de meesten klaar zaten om de start van de F1 Oostenrijk te bekijken. Dus gedurende de gehele race (winst voor Max Verstappen! ) waren wij bezig met een inzet om het anker te klaren. Bij het anker opgaan is de hieuw lijn van het stokanker gebroken. Daardoor kon het anker niet volledig binnen worden gehaald en bestond er risico op het slaan van het anker tegen de huid van het schip. Ter plaatse is een opstapper over boord gegaan en hebben we een noodlijn door het oog van het anker geplaatst. Nadat het anker boven was een nood-hieuw lijn bevestigd en kon het anker veilig geborgd worden.
Al met al een prima weekend voor KNRM Lelystad.

Lelystad

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.