Stormoefening tijdens storm Ciara

Stormoefening tijdens storm Ciara

9 februari 2020

De aangekondigde storm Ciara zette de bemanning van reddingsstation Lauwersoog op scherp. De opkomst van de bemanning was groot. Dit maakte dat we met beide schepen, de Annie Jacoba Visser en de Springbok het water op konden. Ook de extra boot de Fint, een float kon worden ingezet bij de oefening.

Deze oefeningen onder ruwe omstandigheden zijn uitermate belangrijk voor de geoefendheid van onze bemanning. Allerlei vaardigdheden worden in de praktijk getraind en geoefend.

Word donateur

DANKZIJ RUIM 101.000 DONATEURS

Het werk van de KNRM wordt mogelijk gemaakt door de 101.000 donateurs: mensen die met donaties en giften, testamenten of legaten het werk van de KNRM al meer dan 195 jaar mogelijk maken.

Doneer nu

Aan het eind van de middag kon met grote voldoening worden terug gekeken op een zinvolle oefening, die zijn vruchten afwerpt bij daadwerkelijke inzetten onder zware omstandigheden.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij