Skip to main content

Omgeslagen zeilboot

Datum: zaterdag 19 september 2020 | Sectie: Lauwersoog

Zaterdag 19 september rond 16.38uur ging de pieper Prio 1 vaartuig omgeslagen.

De bemanning van het omgeslagen zeilbootje heeft een twintigtal minuten in het water gelegen toen ze werden opgemerkt door een passerend schip de MS Noordster. De bemanning van de MS Noordster heeft de betreffende personen uit het water gepikt en voorzien van warme dekens.

Onze opstappers van KNRM Lauwersoog hebben bij aankomst het zeilbootje weer overeind getrokken, en de opvarenden van het zeilbootje gecheckt op eventuele verwondingen. De MS Noordster heeft de betreffende personen naar Lauwersoog gebracht.

Nadat we retour voeren richting station kwam er een tweede melding binnen, ditmaal ging het om een vermiste surfer. De surfer werd al een poosje vermist door zijn surfmaat en deze had dan ook alarm geslagen. Na een aantal zoekslagen gemaakt te hebben bij Bandshoek bleek de vermiste surfer op eigen kracht de wal te hebben bereikt.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.