Omgeslagen zeilboot

Omgeslagen zeilboot

19 september 2020
Lauwersoog

Zaterdag 19 september rond 16.38uur ging de pieper Prio 1 vaartuig omgeslagen.

De bemanning van het omgeslagen zeilbootje heeft een twintigtal minuten in het water gelegen toen ze werden opgemerkt door een passerend schip de MS Noordster. De bemanning van de MS Noordster heeft de betreffende personen uit het water gepikt en voorzien van warme dekens.

Onze opstappers van KNRM Lauwersoog hebben bij aankomst het zeilbootje weer overeind getrokken, en de opvarenden van het zeilbootje gecheckt op eventuele verwondingen. De MS Noordster heeft de betreffende personen naar Lauwersoog gebracht.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nadat we retour voeren richting station kwam er een tweede melding binnen, ditmaal ging het om een vermiste surfer. De surfer werd al een poosje vermist door zijn surfmaat en deze had dan ook alarm geslagen. Na een aantal zoekslagen gemaakt te hebben bij Bandshoek bleek de vermiste surfer op eigen kracht de wal te hebben bereikt.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij