Skip to main content

Koe redt kalf

Datum: zaterdag 03 oktober 2015 | Sectie: Lauwersoog

Douwe de Koe neemt afscheid als opstapper van reddingstation Lauwersoog.

Zaterdag hebben we afscheid genomen van onze opstapper Douwe de Koe. Na een periode van 8 jaar heeft Douwe besloten dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen. In deze 8 jaren heeft Douwe deelgenomen aan 139 acties en staan er bijna 300 "geredden" op zijn naam....

Voor de collega's van KNRM station Lauwersoog natuurlijk een moment om op ludieke wijze bij stil te staan. Het afscheidscadeau mocht Douwe ditmaal zelf gaan redden, dus voor de laatste maal in het overlevingspak en met een ferme sprong te water. Bij het reddingsvlot aangekomen, trof Douwe een wel heel speciale drenkeling aan, namelijk een zwart bont fries kalf. Met hulp van een "toevallig" aanwezig rubberbootje heeft onze dappere redder het kalf in veiligheid gebracht.

Deze actie werd afgesloten met een gezellige barbecue, waarbij Douwe nog éénmaal zijn specialiteit als Grillmeister kon tonen. De collega's van station Lauwersoog wensen je alle goeds voor de komende jaren en Douwe bedankt voor je inzet en vriendschap.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.