Koe redt kalf

3 oktober 2015

Douwe de Koe neemt afscheid als opstapper van reddingstation Lauwersoog.

Zaterdag hebben we afscheid genomen van onze opstapper Douwe de Koe. Na een periode van 8 jaar heeft Douwe besloten dat het tijd is voor nieuwe uitdagingen. In deze 8 jaren heeft Douwe deelgenomen aan 139 acties en staan er bijna 300 "geredden" op zijn naam....

Voor de collega's van KNRM station Lauwersoog natuurlijk een moment om op ludieke wijze bij stil te staan. Het afscheidscadeau mocht Douwe ditmaal zelf gaan redden, dus voor de laatste maal in het overlevingspak en met een ferme sprong te water. Bij het reddingsvlot aangekomen, trof Douwe een wel heel speciale drenkeling aan, namelijk een zwart bont fries kalf. Met hulp van een "toevallig" aanwezig rubberbootje heeft onze dappere redder het kalf in veiligheid gebracht.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Deze actie werd afgesloten met een gezellige barbecue, waarbij Douwe nog éénmaal zijn specialiteit als Grillmeister kon tonen. De collega's van station Lauwersoog wensen je alle goeds voor de komende jaren en Douwe bedankt voor je inzet en vriendschap.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij