Skip to main content

Drukke zondagmiddag voor reddingstation Lauwersoog

Datum: zondag 21 augustus 2016 | Sectie: Lauwersoog

De reddingboot Johanna Maria, die de Springbok vervangt tijdens onderhoud, moest vanmiddag uitrukken voor een melding van een boot aan de grond.

Bleek een motorjacht te zijn dat in het Dokkumer Diep vastgevaren was. Nadat het jacht was losgetrokken, kon de reddingboot weer terug naar station.

Nog voor terugkomst kwam opnieuw alarm, ditmaal voor een surfer in nood. Bleek dat een moeder de kustwacht had gebeld omdat ze haar zoon al ruim een half uur had zien drijven op een surfplank op het Lauwersmeer bij de Hoek van Bant.

De reddingboot was zeer snel ter plaatse en ze hebben de vermoeide en afgekoelde surfer aan boord genomen en naar het boothuis gebracht, waar hem een warme douche en warme koffie wachtte.

Lauwersoog

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.