Drukke zondagmiddag voor reddingstation Lauwersoog

21 augustus 2016

De reddingboot Johanna Maria, die de Springbok vervangt tijdens onderhoud, moest vanmiddag uitrukken voor een melding van een boot aan de grond.

Bleek een motorjacht te zijn dat in het Dokkumer Diep vastgevaren was. Nadat het jacht was losgetrokken, kon de reddingboot weer terug naar station.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Nog voor terugkomst kwam opnieuw alarm, ditmaal voor een surfer in nood. Bleek dat een moeder de kustwacht had gebeld omdat ze haar zoon al ruim een half uur had zien drijven op een surfplank op het Lauwersmeer bij de Hoek van Bant.

De reddingboot was zeer snel ter plaatse en ze hebben de vermoeide en afgekoelde surfer aan boord genomen en naar het boothuis gebracht, waar hem een warme douche en warme koffie wachtte.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij