Skip to main content

Zoekactie naar surfers

Datum: vrijdag 27 november 2015 | Sectie: Katwijk aan Zee

Afgelopen middag is de bemanning van KNRM Katwijk druk in de weer geweest voor een aantal vermiste kitesurfers voor de kust tussen Scheveningen en Noordwijk.

Een groepje van drie mannen zouden gaan kitesurfen van Scheveningen naar Noordwijk. Echter doordat de wind was weg gevallen kwam een van de surfers al vrij snel in problemen ten noorden van Scheveningen. Een toevallige strandwandelaar zag het gebeurde en waarschuwde de Kustwacht.

De reddingboot Kitty Roosmale Nepveu van KNRM Scheveningen voer uit en begaf zich richting opgegeven positie samen met het kusthulpverleningsvoertuig. Eenmaal ter hoogte van de genoemde locatie zag de bemanning een surfer op het strand lopen die voldeed aan het signalement. Na een gesprek met de surfer bleek dat hij inderdaad in de problemen was geraakt door de weggevallen wind, maar dat hij met nog twee mannen was.

Ten tijde van het gesprek met de surfer werd KNRM Katwijk gealarmeerd door het Kustwachtcentrum, omdat zij opnieuw een telefonische melding hadden gekregen van een surfer in problemen ten Zuiden van Katwijk. Naast de reddingboot De Redder van Katwijk, voer ook de reddingboot van Scheveningen naar het Zuidstrand van Katwijk. Vanaf daar werd besloten om al varende richting Noordwijk te varen om te kijken of ze de surfers misschien tegen kwamen.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.