Skip to main content

Jacht op sleeptouw genomen na motorstoring; zeiler wordt donateur

Datum: woensdag 07 september 2016 | Sectie: Katwijk aan Zee

Woensdagmorgen is er alarm gemaakt door het Kustwachtcentrum in Den Helder voor het zeiljacht Smooth Operator van 12 meter met een motorstoring thv De Wassenaarseslag.

Aanboord van het zeiljacht bevonden zich twee zeilers die de hulp hadden ingeroepen van de Kustwacht. Na aankomst van de reddingboot De Redder bij het zeiljacht zijn enkele opstappers overgestapt op het zeiljacht.

Vervolgens heeft de bemanning een sleepverbinding gemaakt en is het jacht op sleep genomen naar de haven van Scheveningen. Daar kwamen ze rond half elf de pieren binnen varen met het jacht langszij genomen.

De bemanning was met het jacht onderweg naar IJmuiden om mee te doen aan een wedstrijd richting Lowesoft. De zeiler is als dank voor de hulp donateur geworden van de KNRM.

Zou dit dan de laatste actie en laatste geredden zijn voor de reddingboot De Redder op ons station zijn?

Aanstaande maandag zal de reddingboot De Redder naar de werf in Hoorn gevaren worden en zal de nieuwe reddingboot Edith Grondel naar ons station varen.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.