Skip to main content

Jacht in problemen

Datum: zondag 05 juli 2015 | Sectie: Katwijk aan Zee

Gealarmeerd voor een jacht in de problemen nabij de Seaport Marina,na telefonisch contact te hebben gehad met het Kustwachtcentrum.

Reddingboot naar strand gereden en gelanceerd, koers gezet richting reddingboot Christien (die reeds op het water was i.v.m. een voorgaande klus), ons gemeld en zijn van werkkanaal overgegaan (VHF kanaal 67).

Samen met de Christien (reddingboot IJmuiden) de omgeving ten zuiden van de zuidpier afgezocht, terwijl de melding nabij de Seaport was hierna weer koers gezet naar de Seaport. Melding was moeilijk te doorgronden daar de melder niet meer traceerbaar was, terwijl we richting de Seaport voeren zagen we wel een klein zeiljacht nabij de oude zuidpier voor het strandje ten anker deze had een beige kajuit kleur. Na overleg met de Christen zijn wij retour station gegaan, nog wel even langs het jacht gevaren en gevraagd of alles oké was. Alles was aan boord in orde en zijn we door naar het station gevaren.

Eenmaal op strand aangeland trok het onweer over ons heen en hebben met een klein koppel het slecht weer in de Seatrac afgewacht voordat we het spul weer retour station konden rijden. De rest van de bemanning was reeds met het Kusthulpverleningsvoertuig (KHV) terug naar het boothuis gereden. Eenmaal terug met elkaar alles schoon gemaakt en vaarklaar voor de volgende klus.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.