Skip to main content

Herrie voor de kust

Datum: vrijdag 15 mei 2015 | Sectie: Katwijk aan Zee

Op vrijdagmiddag 15 mei raakte de bekende tv-kok Herman den Blijker in problemen voor de kust van Katwijk. Na een hoge golf kwam de 9 meter lange snelle motorboot verkeerd neer en kampte hierna met een motorstoring.

Rond 15:00 uur werd daarom de bemanning van het KNRM station Katwijk gealarmeerd. Met reddingboot De Redder werd koers gezet naar de snelle motorboot genaamd Herman. Ter plaatse werden twee bemanningsleden van reddingboot De Redder overgezet op de Herman. Aan boord waren Herman den Blijker en drie vrienden. Ze waren vrijdagochtend vertrokken vanuit Volendam met bestemming Rotterdam.

Voor de kust van Katwijk kwam de Herman na een hoge golf verkeerd neer. Hierdoor vielen de beide motoren uit. De motoren kregen Herman en zijn bemanning niet meer aan de praat, waarna ze via de kustwacht de hulp in riepen van de KNRM Katwijk.

Na een korte inspectie door bemanningsleden van reddingboot De Redder is een sleepverbinding tot stand gebracht en is de Herman naar de haven van Scheveningen gesleept.

Herman den Blijker was zo blij met de hulp van de KNRM dat hij de bemanningsleden in de haven trakteerde op broodjes paling, zalm en haring. Van de tv-kok is bekend dat hij de KNRM al jaren een warm hart toe draagt. Als dank voor de hulp komt Herman binnenkort naar Katwijk om de bemanningsleden van station Katwijk te laten genieten van zijn kookkunsten.

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="noresize">

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.