Geslaagde zonnige Reddingbootdag Katwijk

7 mei 2017

Afgelopen zaterdag, 6 mei heeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) door het hele land haar deuren weer open gezet voor het publiek tijdens de Nationale Reddingbootdag.

Ook bij KNRM station Katwijk kon het publiek terecht en waren er naast de KNRM ook diverse andere hulpverleners aanwezig. Het station was van 10:00 tot 16:00 uur geopend voor het publiek.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Voor de meeste mensen die donateur zijn van de KNRM was deze dag de gelegenheid om mee te varen op de nieuwe reddingboot ‘Edith Grondel’. De vrijwillige bemanning heeft met ongeveer 600 donateurs kunnen varen. Wie nog geen donateur was, kon zich in laten schrijven en kon dan ook mee op de reddingboot. Dit keer werd de reddingboot gelanceerd voor de Noordpost van de Katwijkse Reddings Brigade (KRB). De Lifeguards van de KRB hadden de Noordpost opengesteld voor het publiek, zodat het publiek ook daar een uniek kijkje achter ‘de schermen’ kon krijgen.

In het boothuis kon men terecht voor een foto- en filmtentoonstelling en was de reddingwinkel aanwezig met diverse artikelen zoals boeken en T-shirts die men kon kopen. Daarnaast was er voor de inwendige mens patat, snacks en vis zoals Makreel die op het terrein gerookt werden. Kinderen konden zich uitleven op het springkussen of een kleurplaat inkleuren van ‘Rinus Redder’.

De gehele dag door waren er demonstraties van de politiehonden vereniging Katwijk en demonstraties van de aanwezige hulpverleners. Op het parkeerterrein naast het boothuis waren brandweer, politie en ambulance aanwezig met diversen voertuigen. Op het terrein voor het boothuis kon het publiek terecht bij de kraampjes van het Rode Kruis, Ghost Fishing en modelbouw helikopters en vliegtuigen .

In de uitwatering werd ’s middags door het Flyboardteam een spectaculaire show gegeven door ‘Bo Krook’ op zijn flyboard. Vol verbazing keek het publiek, jong en oud, naar de stunts in de uitwatering. Vlak na de show van het Flyboardteam werd door de brandweer van Katwijk een demonstratie van een autobrand gegeven. Onder toeziend oog van het toegestroomde publiek bestreden de brandweermannen de vlammen die uit de auto sloegen.

De vrijwilligers van KNRM Katwijk kijken terug op een geslaagde en mooie reddingbootdag.

Een uitgebreide film van de dag vindt u hier: Reddingbootdag17

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij