Skip to main content

Geslaagde reddingbootdag op station Katwijk

Datum: dinsdag 14 mei 2019 | Sectie: Katwijk aan Zee

De 25e editie van Reddingbootdag 2019 is weer achter de rug. Het KNRM station kijkt terug op een geslaagde dag!

Door de nieuwe regelgeving mocht per vaart maar gevaren worden met 12 donateurs aan boord. Ondanks deze nieuwe regelgeving hebben tussen de 200 en 250 donateurs kunnen genieten van een vaartocht op de reddingboot ‘Edith Grondel’.

Daarnaast waren rond het boothuis ook voer- en vaartuigen te bezichtigen van de Katwijkse Reddingsbrigade, Brandweer, Politie, Rode Kruis en Ambulancedienst Hollands-Midden. De politiehonden vereniging Katwijk heeft demonstraties gegeven op de grasweide naast het boothuis.

De kinderen konden zich vermaken op het springkussen, keurplaten in kleuren of zich laten schminken. Voor de inwendige mens werd er door ‘Kattukse’ rokers vis gerookt.

De dag werd traditie getrouw afgesloten met een multidisciplinaire demonstratie door brandweer, politie en ambulance. Een groep rellende mannen moest door de politie in bedwang gehouden worden, terwijl ambulancepersoneel zich ontfermde over een relschopper die slachtoffer was geworden van een mishandeling. Een auto die door de rellende mannen in brand is gestoken moest door de brandweer geblust worden.

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.