Drenkelingen uit zee gered & vermissingen op strand

Drenkelingen uit zee gered & vermissingen op strand

3 augustus 2022

Woensdag 3 augustus hebben de vrijwillige bemanningsleden meerdere keren alarm gehad.

Begin van de middag werd gezocht naar een vermist 5 jarig meisje. Hierbij werd met diverse eenheden gezocht vanaf het strand, de zee en in de lucht. Gelukkig werd het meisje na ruim een half uur op strand gevonden en kon ze herenigd worden met familie. Om te bekomen van de schrik hebben de bemanningsleden het meisje een troostbeer gegeven.

Aan het einde van de middag ging het mis op het strand voor Hotel Noordzee. Hier raakte 2 zwemmers in de problemen die gelukkig zijn opgemerkt door omstanders en eruit gehaald zijn. Samen met de KRB, politie, ambulancedienst en omstanders hebben wij zorg verleend aan beide slachtoffers. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op een vrij stuk thv Hotel Noordzee. Beide slachtoffers zijn met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Tijdens de afsluiting van onze open avond werden de bemanningsleden verzocht mee te zoeken naar een vermiste zwemmer in Noordwijk. Ook hier werd gezocht vanaf strand, op zee en vanuit de lucht.

Na enige tijd meldde een zwemmer zich op het strand en na verificatie met de melder bleek dat wij naar deze zwemmer aan het zoeken waren. Gelukkig een goede afloop van een drukke dag.

 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij