Skip to main content

Drenkelingen uit zee gered & vermissingen op strand

Datum: woensdag 03 augustus 2022 | Sectie: Katwijk aan Zee

Woensdag 3 augustus hebben de vrijwillige bemanningsleden meerdere keren alarm gehad.

Begin van de middag werd gezocht naar een vermist 5 jarig meisje. Hierbij werd met diverse eenheden gezocht vanaf het strand, de zee en in de lucht. Gelukkig werd het meisje na ruim een half uur op strand gevonden en kon ze herenigd worden met familie. Om te bekomen van de schrik hebben de bemanningsleden het meisje een troostbeer gegeven.

Aan het einde van de middag ging het mis op het strand voor Hotel Noordzee. Hier raakte 2 zwemmers in de problemen die gelukkig zijn opgemerkt door omstanders en eruit gehaald zijn. Samen met de KRB, politie, ambulancedienst en omstanders hebben wij zorg verleend aan beide slachtoffers. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde op een vrij stuk thv Hotel Noordzee. Beide slachtoffers zijn met de ambulance vervoerd naar het ziekenhuis.

Tijdens de afsluiting van onze open avond werden de bemanningsleden verzocht mee te zoeken naar een vermiste zwemmer in Noordwijk. Ook hier werd gezocht vanaf strand, op zee en vanuit de lucht.

Na enige tijd meldde een zwemmer zich op het strand en na verificatie met de melder bleek dat wij naar deze zwemmer aan het zoeken waren. Gelukkig een goede afloop van een drukke dag.

 

Katwijk aan Zee

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.