Begeleiding en donateurs werving tijdens de Race of the Classics

1 april 2019
Katwijk aan zee

Vandaag is vanuit Rotterdam de Race of the Classics 2019 vertrokken. Ruim vijfhonderd studenten zijn op klassieke zeilschepen vertrokken richting Engeland. Na een week zullen de schepen weer terug komen in Amsterdam.

Tijdens het vertrek vanuit Rotterdam richting Hoek van Holland heeft de bemanning van KNRM station Katwijk en Hoek van Holland de studenten begeleidt. Daarnaast heeft de bemanning van beide reddingboten alle zeilschepen zogenaamd 'geënterd'.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Tijdens het enteren werd door de bemanning aan de studenten het werk van de vrijwilligers bij de KNRM uitgelegd en dat de KNRM vooral uit donateurs bestaat. Na een korte uitleg van de bemanning werden de aanmeldingskaarten voor donateurschap uitgedeeld aan de studenten.

Ter hoogte van Hoek van Holland voeren beide reddingboten de Berghaven in en werden de bemanningsleden getrakteerd op kibbeling met patat. Daarna was het de hoogste tijd voor de bemanning om met de reddingboot 'Edith Grondel' terug te varen richting Katwijk.

Deze wervingsactie heeft 107 nieuwe donateurs voor de KNRM opgeleverd! Een mooi aantal wat de KNRM nodig heeft om de vrijwilligers hun reddingswerk te kunnen laten uitvoeren!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij