Skip to main content

Vaartuig aan de grond

Datum: woensdag 22 november 2023 | Sectie: IJmuiden

Rond 00:45 kwam binnen bij KNRM station Zandvoort dat de IJm 22 na het krijgen van een lijn in zijn schroef op het strand is verdaagd. Helaas is dit gebeurd met hoog water, ook is er lekkage in de voorpiek gemeld. Zandvoort heeft zijn bergingspomp aan boord gezet, maar kan haar niet los krijgen van het strand. Om 08:18 alarmeert de Kustwacht de pager van de schipper om te overleggen. Verzoek van de Kustwacht is om rond 11:00 een poging te doen om haar van het strand te trekken. Ik stem alles af met Zandvoort en de schipper van de IJm 22 om rond 09:30 ter plaatse te gaan om een poging te wagen. We nemen ook een booster mee van het hoofdkantoor omdat de accu's ook leeg zouden zijn. Nadat we ter plaatse zijn zetten we opstapper over op de Annie Poulisse (A.P.) en samen met een bemanningslid van A.P. wordt hij afgezet bij de IJm 22. Om 09:57 heeft A.P. vastgemaakt aan de IJm 22 en wij hebben aansluitend vastgemaakt aan de A.P. . Na aankomst Sch10 maken we deze vast aan de IJm 22 en A.P. gaat er ook tussenuit. Wij maken vast aan de Sch10 en hierdoor houden we kop van de Sch10 in westelijke richting. Na een tijdje breekt de sleepverbinding los achter de Sch10 en om 11:10 wordt er opnieuw een nieuwe verbinding gemaakt. De IJm 33 is daarna ook gearriveerd en zij maakt om 11:55 met behulp van de A.P. ook verbinding. Ook hier breekt na een tijdje de sleeplijn maar deze kan weer worden herstelt. Om 12:16 besluiten wij dat het we alle pogingen gaan stoppen en nadat een opstapper weer terug is gebracht door de Fint kunnen wij weer retour station.

 

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.