Skip to main content

Surfer in problemen

Datum: zondag 15 oktober 2023 | Sectie: IJmuiden

In eerste instantie gealarmeerd voor een gevonden/verloren surfuitrusting. Bij het uitvragen van de melding blijkt er ook een kiter in de problemen te zijn ten zuiden van de zuidpier. Het gaat om een kitesurfer welke nog vast zit aan zijn materiaal. Het gaat om een oranje kite. Dit heeft voorrang op de gevonden spullen welke zich bij IJmuiderslag bevinden. 
Bij het uitvaren zien we het Kustwachtvliegtuig vliegen en ook de Zulu van de Politie hangt boven het gebied. Deze heeft de kiter visueel. Als we net de pieren uitvaren meldt het KWC dat de kiter veilig op het strand staat. De vraag is of wij de inmiddels twee gevonden kites (grijs en wit zeil) willen bergen. Gezien de omstandigheden, +/- 3.5 meter zeegang gemiddeld, vragen we uit of er nog personen bij horen of vermist zijn. Het KWC antwoord hierop negatief, het gaat alleen om materiaal
Hierop was het einde SAR en is de Dorus Rijkers retour KNRM steiger gegaan.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.