Skip to main content

Redders rukken uit voor reanimatie op zee

Datum: zaterdag 18 november 2017 | Sectie: IJmuiden

Zaterdag 18 november om 11:06 uur zijn de IJmuidense redders door de Kustwacht gealarmeerd voor een medische evacuatie. Aan boord van een tanker is een persoon aan boord waar geen ademhaling meer geconstateerd wordt. De bemanning van de tanker is begonnen met reanimeren. Naast de vrijwilligers van KNRM IJmuiden was ook de SAR-helikopter van de kustwacht ingeschakeld.

De tanker ligt voor anker in ankergebied 8, er stond een stevige windkracht 6 die de golven deed opzwellen naar 2,5 meter. De reddingboot, die standaard is uitgerust met een AED, was al snel buiten de pieren. Om 11:35 uur meldt de tanker over de marifoon aan de Kustwacht dat gestopt is met reanimeren en dat de persoon is overleden. Na kort overleg tussen de schipper van de reddingboot en de Kustwacht, worden de redders bedankt voor hun inzet en kunnen zij terug naar het reddingstation.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.