Redders rukken uit voor reanimatie op zee

18 november 2017
ijmuiden

Zaterdag 18 november om 11:06 uur zijn de IJmuidense redders door de Kustwacht gealarmeerd voor een medische evacuatie. Aan boord van een tanker is een persoon aan boord waar geen ademhaling meer geconstateerd wordt. De bemanning van de tanker is begonnen met reanimeren. Naast de vrijwilligers van KNRM IJmuiden was ook de SAR-helikopter van de kustwacht ingeschakeld.

De tanker ligt voor anker in ankergebied 8, er stond een stevige windkracht 6 die de golven deed opzwellen naar 2,5 meter. De reddingboot, die standaard is uitgerust met een AED, was al snel buiten de pieren. Om 11:35 uur meldt de tanker over de marifoon aan de Kustwacht dat gestopt is met reanimeren en dat de persoon is overleden. Na kort overleg tussen de schipper van de reddingboot en de Kustwacht, worden de redders bedankt voor hun inzet en kunnen zij terug naar het reddingstation.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij