Skip to main content

Nationale Heldendag

Datum: woensdag 07 oktober 2015 | Sectie: IJmuiden

Vandaag is het Nationale Heldendag. Deze dag is een initiatief van het Carnegie Heldenfonds, een fonds dat onderscheidingen uitreikt aan mensen die "met eigen levensgevaar anderen het leven hebben gered of daartoe een serieuze poging hebben gedaan".

Vrijwillige redders van de KNRM willen doorgaans niet worden vereenzelvigd met het predikaat ‘held’. Als echter het criterium van Carnegie de leidraad is, telt de Redding Maatschappij heel wat helden. In de 191 jaar dat de KNRM bestaat hebben vrijwillige reddingbootbemanningen ook bij de zwaarste weersomstandigheden pogingen gedaan zeelui te redden. In 69 gevallen betaalden redders de hoogste prijs voor die hulpvaardigheid. Zij vonden de dood tijdens een reddingactie. In nog veel meer gevallen gingen vrijwillige redders door het oog van de naald. Voor de KNRM hét argument om te blijven investeren in het beste materieel en een gedegen opleiding voor elke redder. Voor veel donateurs is waardering voor die redders hét argument om de KNRM te blijven steunen.

De Nationale Heldendag gaat nadrukkelijk niet over de KNRM. Toch is het wellicht goed om op een dag als deze kort stil te staan bij het unieke karakter van de KNRM en de cruciale rol die vrijwillige redders daarbij spelen.

Lees de verhalen van een aantal van de 1400 KNRM vrijwilligers

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.