Skip to main content

Koos van Messel op de werf

Datum: vrijdag 26 juni 2015 | Sectie: IJmuiden

Reddingboot Christien vervangt de Koos van Messel.

Onttakeld ligt ze erbij, de reddingboot Koos van Messel van reddingstation IJmuiden.

Onze steun en toeverlaat tijdens narigheid op zee, krijgt haar 6 jaarlijkse refit, zodat zij de komende 6 jaar weer bedrijfszeker als reddingboot dienst kan doen. De Koos van Messel ligt voor dit onderhoud op scheepswerf de Haas in Maassluis.

Hard nodig, deze onderhoudsronde. De motoren kregen wat lekkages her en der, die met voorlopige reparaties voldoende betrouwbaar bleven, maar wel nadere behandeling vereiste.

De motoren zijn nu in het kader van dit onderhoud uit het schip gehaald en worden grondig nagekeken. Ook één van de koelers, om de motor op de juiste bedrijfstemperatuur te houden, bleek redelijk slijtig en wordt daarom vervangen.

De soms zware omstandigheden waarin de reddingboot dienst doet, hebben hun sporen nagelaten. Zo zaten er enkele scheurtjes in het aluminium, die weer worden gerepareerd.

Na al deze werkzaamheden krijgt zij een nieuwe verflaag en kan zij, na het maken van een grondige proefvaart, weer in dienst worden gesteld. Dat zal naar verwachting nog een week of drie duren.

Tot die tijd zal de oude reddingboot van IJmuiden, de Christien, als invallende reddingboot voor ons reddingstation dienst doen.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.