Skip to main content

Koos van Messel gealarmeerd voor zwemmer in problemen/vermist

Datum: donderdag 13 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

Melding voor zwemmer in problemen / vermist. Voordat we de haven uit waren, werd al bekend dat het waarschijnlijk om een zeehond ging en werd de actie in eerste instantie afgeblazen, waardoor we weer op tegen koers richting steiger gingen. Enkele momenten later werden we alsnog door de kustwacht verzocht om toch richting Zandvoort te gaan en dus weer 180 graden gedraaid.

Aan de Noordkant van Zandvoort de kwart mijl opgezocht en deze gevolgd tot we bij de andere zoekende eenheden waren aangekomen. Onderweg een zeehond waargenomen. Deze was ook al door andere zoekende eenheden gesignaleerd en het ging waarschijnlijk om hetzelfde beest.

Na aansluiting aan de zoek formatie werd de actie na zo'n 5 minuten afgeblazen. Er was niemand als vermist opgegeven en het betrof een melding van een donker object, dat tegen de stroom inzwom.

Iedereen was er inmiddels van overtuigd dat de waargenomen zeehond de “zwemmer” was. Hierop zijn wij naar IJmuiden teruggekeerd

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.