Skip to main content

Koos van Messel gealarmeerd voor zeiljacht met motorproblemen

Datum: donderdag 20 augustus 2015 | Sectie: IJmuiden

Actie 18 mijl uit

Alarm voor vaartuig met stuur / motorproblemen.

Het betrof een Dufour 31 zeiljacht, met de naam Hamlet. Het scheepje lag op ongeveer 18 mijl dwars van IJmuiden, net boven park Luchterduinen.

Men maakte in eerste instantie licht water via de gland, maar door het inpompen van vet werd de lekkage gestopt. Wel durfde men de motor niet meer te starten en door gebrek aan wind verdaagde de Hamlet op de ebstroom richting Luchterduinen, waarop men besloot de kustwacht in te seinen.

Naar de betreffende positie gevaren, waarbij bleek dat het jacht zich in Noordoostelijke richting had weten te verplaatsen, wat de daaropvolgende sleep met een goed half uur inkortte.

Twee man op het jacht overgezet en de sleepverbinding gemaakt. Vervolgens de Hamlet zonder problemen naar IJmuiden gesleept en in Seaport Marina afgeleverd.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.