Koos van Messel gealarmeerd voor zeiljacht met motorproblemen

20 augustus 2015

Actie 18 mijl uit

Alarm voor vaartuig met stuur / motorproblemen.

Het betrof een Dufour 31 zeiljacht, met de naam Hamlet. Het scheepje lag op ongeveer 18 mijl dwars van IJmuiden, net boven park Luchterduinen.

Men maakte in eerste instantie licht water via de gland, maar door het inpompen van vet werd de lekkage gestopt. Wel durfde men de motor niet meer te starten en door gebrek aan wind verdaagde de Hamlet op de ebstroom richting Luchterduinen, waarop men besloot de kustwacht in te seinen.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Naar de betreffende positie gevaren, waarbij bleek dat het jacht zich in Noordoostelijke richting had weten te verplaatsen, wat de daaropvolgende sleep met een goed half uur inkortte.

Twee man op het jacht overgezet en de sleepverbinding gemaakt. Vervolgens de Hamlet zonder problemen naar IJmuiden gesleept en in Seaport Marina afgeleverd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij