KNRM actief tijdens SAIL-In

19 augustus 2015

De KNRM wordt samen met heel veel andere hulpverleningsdiensten ingezet voor toezicht en bewaking en mede zorgdragen voor de veiligheid op het water tijdens de SAIL-In.

Op woensdag 19 augustus 2015 vindt de SAIL-In plaats. Bij het binnenvaren en uitvaren van de tall-ships en andere bijzondere schepen over het Noordzeekanaal verwachten de omliggende gemeenten langs de kades en op het water tienduizenden toeschouwers. Gezien de omvang hebben de veiligheidsregio’s aan de omliggende reddingsbrigades en de KNRM gevraagd om hen extra te ondersteunen.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Bewaking zeezijde
Het toezicht richt zich in eerste instantie op de opvarenden van alle vaartuigen die deelnemen aan de SAIL-In (en de SAIL-Out op zondag). De nadruk ligt hierbij op locaties met steile walkanten en veel publiek en grote concentraties van pleziervaart. Het toezicht en de beveiliging wordt aan de westkant (zeezijde) van de sluis door de KNRM verzorgd. Voor het deel aan de oostkant van de sluis wordt de bewaking uitgevoerd met de reddingsbrigades uit de RVR Kennemerland en de RVR Amsterdam Waterland.
Voor de KNRM varen de vrijwillige bemanningen met de reddingboten Koos van Messel (IJmuiden), De Redder (Katwijk), Donateur (Wijk aan Zee), Royal Flush, Maria Paula en Meun (reservevloot).

Verantwoordelijkheid
De gemeenten Velsen, Beverwijk, Zaanstad, Haarlemmerliede Haarlemmerliede-Spaarnwoude zijn verantwoordelijk voor de veiligheid op- en langs het water in het onder hen ressorterende gemeentelijk gebied. Voor de organisatie van veiligheidsmaatregelen rondom de SAIL-in en SAIL-out werken de gemeentes samen met de hulpverleningsdiensten georganiseerd in de Veiligheidsregioveiligheidsregio Amsterdam Amstelland.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij