Skip to main content

Koos van Messel gealarmeerd voor watersporter in problemen

Datum: vrijdag 13 mei 2016 | Sectie: IJmuiden

Er waren wel drie meldingen binnen gekomen, over een kitesurfer die in problemen zou zijn. Hij zou niet meer terug kunnen komen.

Op een halve mijl vanaf het strand begonnen met zoeken. Vanaf de Reddingsbrigade kwam het bericht dat we dieper in zee zouden moeten gaan, waarna we op een mijl uit verder zijn gaan zoeken. Eerste zoekslag begonnen richting Bloemendaal.

Gaandeweg kregen we de benodigde informatie binnen, echter niet eenduidig en verwarrend. De surfer zou zich 250 meter uit de wal en later slechts 60 meter uit de wal bevinden. De surfer zou vrij snel richting Zandvoort gaan. Later bleek het niet om een kitesurfer te gaan, zoals uit de alarm melding kon worden opgemaakt, maar om een supper.

Hieruit konden we de conclusie trekken dat het een vals alarm betrof. Een vrij snel bewegende supper betekend dat deze gewoon onder weg is en geen moeilijkheden heeft. Anders zou de snelheid eruit zijn. Met deze informatie de Kustwacht benaderd en overeengekomen de noordgaande zoekslag af te maken en dan de zoektocht te staken. Later kwam het bericht dat de supper in Zandvoort was aangetroffen. Er was niets aan de hand

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.