Skip to main content

Hondje te water

Datum: zondag 27 maart 2022 | Sectie: IJmuiden

Hondje "Takkie", een tekkel is over het muurtje van de Noordpier gesprongen en belandt tot zijn schrik in het koude zeewater. Wij worden door de kustwacht gealarmeerd en we horen ook via de havenoperatie centrum dat ze in de buurt van de rode boei bij de binnenkant noordpier een geel board zien drijven. We
zien bij aankomst dat het hondje te vergeefs op het board probeert te komen. Eén van onze opstappers gaat met onze zwemlijn te water en kan op het laatste moment het hondje redden voordat het kopje ondergaat. Hondje
wordt in het stuurhuis ingepakt en we stomen naar de steiger noordpier en kunnen de eigenaar en dochter aan boord verenigen met Takkie. Eigenaar is gelukkig niet van de hoge pier het hondje achterna gesprongen, De blokken liggen daar vlak onder water. Maar heeft wel een surfboard naar beneden laten zakken. Na uitwisseling van de gegevens kunnen wij met een goed gevoel weer richting onze steiger.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

De KNRM is een goed doel. We ontvangen geen subsidie van de overheid. Daarom is jouw bijdrage zo belangrijk.

Met jouw hulp leiden we vrijwilligers op, onderhouden en bouwen we reddingboten en brengen we de uitrusting van onze redders op orde.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.