Skip to main content

Gezondheidsmelding forteiland

Datum: zondag 06 september 2015 | Sectie: IJmuiden

Net Seaport Marina uitvarend, richting KNRM steiger, kwam vanuit de GMK een alarmering "gezondheid forteiland".

Als eerste actie twee opstappers met brancard op forteiland afgezet. We kregen te horen dat een jongetje van 4 jaar van een metalen trap af was gevallen. We kwamen de tender “fortwachter” tegen, die naar eigen zeggen op weg was om het ambulancepersoneel op te pikken. Verificatie bij de alarmcentrale leerde echter dat de ambulance op weg was naar de KNRM steiger. Daarom direct losgegooid en zo snel als mogelijk richting steiger gevaren, waar inmiddels wel de brandweer, maar nog geen ambulance was aangekomen. Na enkele minuten kwam ook de ambulance aan, waarna we weer richting forteiland zijn gevaren.

Het hulppersoneel aldaar afgezet en verder afgewacht. Na enige tijd kwamen eerst onze opstappers met ongebruikte brancard terug en even later ook de andere hulpdiensten. Het bleek allemaal erg mee te vallen en het slachtoffertje hoefde niet met ons mee terug naar de bewoonde wereld.

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.