De KNRM laat de BROMFLY vliegen

12 juni 2015

Een buddycheck voor kitesurfers.

Binnen het preventieprogramma van de KNRM besteden we aandacht aan de doelgroep kitesurfers. In samenspraak met een aantal kitesurfers hebben we de gevaren en risico’s in beeld gebracht voor deze doelgroep en is vastgesteld hoe de veiligheid verder vergroot kan worden.

Voordat kitesurfers starten met hun activiteiten voeren zij eerst de “BROMFLY buddycheck” uit. Dit houdt in het doorlopen van een aantal essentiële onderdelen voordat er gestart kan worden met kiten. Elke letter staat voor een onderdeel dat gecontroleerd moet worden.

De BROMFLY is bedacht door een ervaren kitesurfer die trainingen verzorgd op het gebied van veiligheid. De KNRM is enthousiast over dit concept en is gestart om deze buddycheck breder bekend te maken. Onlangs hebben wereldkampioen kitesurfen Youri Zoon en “Master of Extreme” Ruben Lenten meegewerkt aan een filmpje waarin de BROMFLY voor kitesurfers wordt uitgelegd. Elk onderdeel van de buddycheck is duidelijk in beeld gebracht. Uiteindelijk moet dit een mooi filmpje opleveren waarmee duidelijk wordt gemaakt dat plezier en genieten van de sport bovenaan staat, maar dat aandacht voor veiligheid net zo belangrijk is.

Het aardige is dat deze aanpak bedacht is door de groep kitesurfers en dat de boodschap ook door de doelgroep zelf wordt uitgedragen. De KNRM faciliteert en helpt daarmee de BROMFLY onder een breed publiek bekend te worden. De kitesurfers zijn enthousiast, het versterkt de band naar de doelgroep. Met hen zorgen we voor een veilig uit, veilig thuis.

Waar staan de letters BROMFLY voor?

Buddy Kitesurfen doe je niet alleen. Heb je een maatje bij je zodat je op elkaar kan letten?
Release Een onderdeel binnen de uitrusting waarmee je je kite snel los kan krijgen. Werkt deze naar behoren?
Obstakels Obstakels zijn een belangrijke oorzaak van ernstige verwondingen en dodelijke ongelukken. Kijk goed naar de obstakels in het gebied waar je gaat kiten
Mesje Heb je een mesje bij je om lijnen te kunnen doorsnijden als dat nodig mocht zijn?
Forecast Bekijk het weerbericht voordat je begint
Leash Een onderdeel binnen de uitrusting waarmee je je kite snel los kan krijgen. Werkt deze naar behoren?
Yes Alle onderdelen hierboven gecontroleerd? En werkt het? Yes! Je kan veilig vertrekken!

Heeft jouw materiaal al een gratis BE TRACEABLE sticker ?

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom" style="text-align: center;">