Christien uit voor persoon te water

22 juli 2015

Vals Alarm

Vals alarm

Zeer vage melding van persoon te water, die vanaf "een" pier in IJmuiden te water was geraakt. Dit was alles wat de kustwacht te melden had, naast de mededeling dat de melding via een mobiel nummer en via noodnummer 112 binnen was gekomen. Men probeerde de melder te bereiken voor nadere info, maar men werd naar voicemail doorgeschakeld.

Niet wetende waar te beginnen, zijn we aan de zuidkant van het vaarwater snel richting Zuidpier gevaren, waar aan de binnenkant niets was te ontdekken. Dus doorgestoomd en de buitenkant van de pier afgezocht. Omdat alle hulpverleningsdiensten op de Zuidpier verzamelden, leek het hier te zijn gebeurd.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Omdat op de pier redelijk veel vissers aanwezig waren, die nergens van onder de indruk leken en onwetendheid van enige narigheid uitstraalden, met de kustwacht overlegd, waarbij duidelijk werd dat beide partijen inmiddels van een vals alarm uitgingen. Inmiddels was ook de IJRB ter plaatse en deze had de binnenzijde van de Zuidpier afgezocht.

Op verzoek van de kustwacht zouden we nog even de buitenzijde van de Noordpier checken. De reddingsbrigade zou de binnenkant voor haar rekening nemen. Bij de Noord kop aangekomen kwam het bericht einde actie, waarna we retour haven zijn gegaan.

Later bleek dat de melding voor “de” pier van Scheveningen bedoeld te zijn geweest.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij