Skip to main content

Ambulancezorg op KNRM reddingboten

Datum: woensdag 03 juni 2015 | Sectie: IJmuiden

Voor ambulancemedewerkers, die meevaren op reddingboten van de KNRM, is een speciale film gemaakt, die in het programma van V&VN Ambulancezorg op de vakbeurs Venticare in première gaat.

De KNRM wordt jaarlijks ongeveer 75 keer ingezet voor zieken of gewonden aan boord van schepen, 50 keer voor gewondenvervoer op het strand en 250 keer voor patiëntentransport vanaf de Waddeneilanden. In samenspraak met de KNRM Radio Medische Dienst of een huisarts wordt bepaald of het slachtoffer per reddingboot naar de wal wordt vervoerd.

Op veel reddingstations werkt de KNRM daarvoor samen met de regionale ambulancevoorziening (RAV), waarvan medewerkers meevaren op de reddingboot als dat nodig is. Alvorens ambulancepersoneel meevaart wordt beoordeeld of de weersomstandigheden het toelaten.

In enkele regio’s worden ambulancemedewerkers vooraf en bij herhaling geïnstrueerd over de werkwijze en procedures aan boord van de reddingboten, zodat het geen onbekend terrein voor ze is. Speciaal voor dat doel heeft de KNRM een film gemaakt, waarin toegelicht wordt hoe de samenwerking tussen KNRM en ambulancezorg is geregeld.

Bekijk de film hier:

.be" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom" style="text-align: center;">

IJmuiden

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.