Ambulancezorg op KNRM reddingboten

3 juni 2015

Voor ambulancemedewerkers, die meevaren op reddingboten van de KNRM, is een speciale film gemaakt, die in het programma van V&VN Ambulancezorg op de vakbeurs Venticare in première gaat.

De KNRM wordt jaarlijks ongeveer 75 keer ingezet voor zieken of gewonden aan boord van schepen, 50 keer voor gewondenvervoer op het strand en 250 keer voor patiëntentransport vanaf de Waddeneilanden. In samenspraak met de KNRM Radio Medische Dienst of een huisarts wordt bepaald of het slachtoffer per reddingboot naar de wal wordt vervoerd.

Word donateur

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

Op veel reddingstations werkt de KNRM daarvoor samen met de regionale ambulancevoorziening (RAV), waarvan medewerkers meevaren op de reddingboot als dat nodig is. Alvorens ambulancepersoneel meevaart wordt beoordeeld of de weersomstandigheden het toelaten.

In enkele regio’s worden ambulancemedewerkers vooraf en bij herhaling geïnstrueerd over de werkwijze en procedures aan boord van de reddingboten, zodat het geen onbekend terrein voor ze is. Speciaal voor dat doel heeft de KNRM een film gemaakt, waarin toegelicht wordt hoe de samenwerking tussen KNRM en ambulancezorg is geregeld.

Bekijk de film hier:

" data-oembed_provider="youtube" data-resizetype="custom" style="text-align: center;">

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij