Woonboot in de problemen op het IJmeer

Woonboot in de problemen op het IJmeer

27 februari 2020
Huizen

Gisteren rond 16:40 uur werden de vrijwilligers van KNRM Huizen gealarmeerd voor een woonboot in de problemen op het IJmeer. Dit bleek te gaan om een woonboot die water maakte. Tijdens het verslepen van de woonboot is door een onbekende oorzaak water binnengekomen. Er zou één opvarende aan boord zijn.

De 'Nikolaas Wijsenbeek' en 'de Huizer' zijn ter plaatse gegaan tezamen met een politieboot van de Landelijke Eenheid Infrastructuur. Bij aankomst bleek de woonboot al op de ondiepte voor Muiderberg te liggen.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Ter plaatse bleek dat de opvarende zich had bezeerd tijdens het aan de grond lopen van de woonboot. De bemanning van de reddingboot heeft samen met de politie eerste hulp verleend. Een opstapper werd overgezet om de schade in te schatten aan boord van de woonboot. Er waren geen mensen meer aan boord en gezien de veilige ligging van de woonboot is er besloten deze te laten liggen. De opvarende is aan boord van de politieboot naar de wal gebracht.

De waterpolitie en Rijkswaterstaat zullen zich bezighouden met het bergen van de woonboot. 

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij