Skip to main content

Onderkoelde kajakker gered uit IJmeer

Datum: zaterdag 29 februari 2020 | Sectie: Huizen

Vandaag rond 15:15 zijn de reddingboten uit Huizen druk in de weer geweest met twee kajakkers.

De kajakkers kwamen in de problemen tussen IJburg en forteiland Pampus, waar een van de twee kajaks omsloeg. De persoon uit de omgeslagen kajak was niet meer in staat om zelfstandig in zijn eigen kajak te komen. Hierop is de tweede kajakker hem te hulp geschoten en heeft hem achterop zijn eigen kajak naar het forteiland Pampus gebracht.

Tezamen met de reddingboot Ronduit van Reddingsbrigade Naarden en een boot van de Waterhulpdienst zijn de Nikolaas Wijsenbeek en De Huizer ter plaatse gegaan. Hier hebben de bemanningsleden van de reddingboten de eerste hulp van het onderkoelde slachtoffer overgenomen van de forteilandbeheerder. Ondertussen is er door de Kustwacht een Search and Rescue helikopter vanuit Den Helder gealarmeerd welke kort na de alarmering ter plaatse is gekomen. Een verpleegkundige van de helikopter heeft ter plaatse het slachtoffer onderzocht en besloten deze voor verder onderzoek te vervoeren naar het Amsterdam UMC locatie VUmc. 

Het tweede slachtoffer is met de boot van de Waterhulpdienst en een opstapper van de Ronduit naar Muiden vervoerd, alwaar zijn familie hem opwachtte. 

Ondertussen hebben de Nikolaas Wijsenbeek en De Huizer een zoekslag gemaakt naar de kajaks die nog op het water dreven. Deze zijn uiteindelijk aangetroffen en geborgen.

Huizen

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.