Zeiljacht met voortstuwing probleem van Noordzee begeleid

19 augustus 2017

Zaterdagochtend 02.50 uur gepaged door het Kustwachtcentrum, samen met de KNRM reddingboot Uly van Westkapelle voor een motorzeiler met voortstuwingprobleem. De motorsailer zeilde ongeveer 15 mijl voor de kust bij Westkapelle. Het was reddingboot Jeanine Parqui die met assistentie van reddingboot George Dijkstra het jacht om 13.10 uur veilig in de Berghaven aanmeerde.

Zaterdag vroeg gepaged met de Uly, motorzeiler Spindrift heeft motorische problemen op 15 mijl uit de Zeeuwse kust. De zeiler lag tussen de ankergebieden en de drukke scheepvaartroute zonder motorvermogen. De Uly lag om 04.00 uur langszij en adviseerde het jacht zeilend noordwaarts te varen onder begeleiding.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De Hoekse KNRM reddingboot Jeanine Parqui arriveerde na 27 mijl bij Westenwind 5 Beaufort om 05.10 uur bij het jacht in positie 51.56.14º Noord en 003.26.44º Oost. Hier werd een opstapper op het jacht gezet en het jacht verder begeleid uit risicogebied. Vervolgens is de Jeanine Parqui retour haven gegaan voor een bemanningswissel en heeft het jacht voor de Maasvlakte, inmiddels met reddingboot George Dijkstra verder begeleid naar de Berghaven.

Eenmaal gemeerd zou het een brandstofprobleem kunnen zijn. Een van de schippers is 2 x met de schipper op en neer gereden om wat diesel te tanken. De eigenaar is al meer dan 50 jaar donateur van de KNRM en was zeer dankbaar voor de inzet van alle vrijwilligers. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui heeft deze ochtend 73 mijl gevaren!

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij