Woelige woensdag voor Hoekse KNRM (foto)

19 september 2019

Woensdag werd er om 17.30 uur gealarmeerd voor een visboot aan de grond in de Edisonbaai. Snel ter plaatse en de man kon op eigen kracht naar de Berghaven.

Dezelfde avond om 21.30 uur opgeroepen voor Medische Evacuatie. Dit bleek een brancard patiënt, nagekeken, ingepakt op brancard en vervoerd naar de Berghaven.

De visser van de eerste oproep was door drijvende rommel in zijn schroef en krachtige Noordwesten wind op het strand van de Edisonbaai beland. De KNRM reddingboot ‘Jeanine Parqui’ was snel ter plaatse en kon de visserman los van het strand slepen. De visser kon zelf met zijn boot naar de Berghaven varen voor controle. Opstapper hebben later het verspeelde anker van de visser uit het water gehaald.

De patiënt waar de Hoekse redders om 21.30 uur voor gealarmeerd werden bleek bij aankomst toch een brancard patiënt te zijn. De jonge Georgische zeeman werd in gesnoerd op de brancard een werd met een ‘zeetje’ overgezet op de reddingboot. De toestand van de man vereiste een rustige terugreis. Om 23.30 uur lag de KNRM reddingboot gemeerd en de patiënt in de ambulance.