Medische evacuatie van container schip in haven

11 oktober 2019

Vrijdagochtend om 09.45 uur gealarmeerd door het havenbedrijf voor een Medische evacuatie. In de Europahaven was een man in het ruim gevallen. Door goede samenwerking met alle betrokken diensten kon de patiënt om 11.00 uur met de ambulance naar het ziekenhuis.

Nadat mee-gealarmeerde ambulanciers aan boord waren was het nog maar 10 minuten varen naar het gemeerde schip. Het container schip lag niet aan de kade maar aan palen zonder een verbinding met de wal.

Met behulp van een RPA vaartuig en loodsladder kon men makkelijker aan boord komen. Er zijn 2 ambulance medewerkers en 3 KNRM’ers aan boord gegaan voor hulpverlening en de benodigde medische apparatuur. Het slachtoffer had diverse botbreuken en kneuzingen.

De Hoekse redders hielpen met het klaarmaken van de brancard, die met patiënt via een scheepskraan aan boord van de reddingboot ‘Jeanine Parqui’ werd gebracht. Om 11.00 uur lag de reddingboot weer gemeerd en de patiënt onderweg naar het ziekenhuis. De dienstdoend schipper roemde in zijn rapport de samenwerking met ambulancedienst en havenbedrijf.