Skip to main content

Medische evacuatie van container schip in haven

Datum: vrijdag 11 oktober 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Vrijdagochtend om 09.45 uur gealarmeerd door het havenbedrijf voor een Medische evacuatie. In de Europahaven was een man in het ruim gevallen. Door goede samenwerking met alle betrokken diensten kon de patiënt om 11.00 uur met de ambulance naar het ziekenhuis.

Nadat mee-gealarmeerde ambulanciers aan boord waren was het nog maar 10 minuten varen naar het gemeerde schip. Het container schip lag niet aan de kade maar aan palen zonder een verbinding met de wal.

Met behulp van een RPA vaartuig en loodsladder kon men makkelijker aan boord komen. Er zijn 2 ambulance medewerkers en 3 KNRM’ers aan boord gegaan voor hulpverlening en de benodigde medische apparatuur. Het slachtoffer had diverse botbreuken en kneuzingen.

De Hoekse redders hielpen met het klaarmaken van de brancard, die met patiënt via een scheepskraan aan boord van de reddingboot ‘Jeanine Parqui’ werd gebracht. Om 11.00 uur lag de reddingboot weer gemeerd en de patiënt onderweg naar het ziekenhuis. De dienstdoend schipper roemde in zijn rapport de samenwerking met ambulancedienst en havenbedrijf.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.