Veel hulpverlening voor van trap gevallen zeeman (video)

31 december 2016

Oudejaarsdag om 15.15 uur zijn de Hoekse KNRM redders gepaged voor medische evacuatie van de Poolse sleepboot Ikar. De patiënt is in de Berghaven met veel hulpverleners van boord gehaald en naar het ziekenhuis gebracht.

Zaterdag 31 december opgeroepen voor een medevac van een Poolse sleper, De sleepboot Ikar was uitgaand en al op zee toen een 69-jarige opvarende van trap viel. Nadat de kapitein contact heeft gehad met de KNRM radio medische dienst en is de sleper weer de waterweg opgevaren. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui voer de sleper tegemoet, Ter hoogte van de oude pier zijn 2 KNRM’ers overgestapt om poolshoogte te nemen bij de 69-jarige patiënt.

Word donateur

DANKZIJ ONZE VELE DONATEURS

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Doneer nu

De zeeman lag ongunstig onderaan de trap met ernstige hoofdwonden, hierdoor is besloten de sleper in de Berghaven aan de steiger te meren om hulpverlening te vergemakkelijken. Ambulanciers stonden al gereed toen de sleper de haven binnenvoer. Gezamenlijk met de KNRM’ers wisten zij de gewonde man op de brancard te krijgen. Met extra hulp van brandweerlieden werd de patiënt op de steiger gedragen om vervolgens naar het ziekenhuis te worden vervoerd.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij