Skip to main content

Opstappers afgestapt, wie stapt op!

Datum: zondag 01 januari 2017 | Sectie: Hoek van Holland

Zaterdag 31 december waren Arie van der Ende en Ron Zegers voor het laatst aan boord als actief opstapper aan boord van de reddingboot 'Jeanine Parqui' van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij station Hoek van Holland. Beide heren hebben nog een aantal jaar dispensatie gekregen omdat zij veelal ook overdag beschikbaar waren.

Arie en Ron hebben dit vrijwilligerswerk als mooi en bevoorrecht ervaren. “Ook al zeggen de mensen aan wie je hulp verleent niet veel, de blik in hun ogen vergeet je niet, die zegt genoeg en daar doen we het voor”.

Ron Zegers voer in 1988 al mee bij de EHBO-reddingsbrigade. Een speciaal opgeleid team EHBO‘ers onder leiding van dokter Hut. In die tijd moest de reddingboot ongeveer 60 tot 80 keer per jaar eruit om zieken en gewonden van zeeschepen te halen. Hiervoor voer de EHBO-reddingsbrigade mee.

In januari 1991 is Ron gaan meevaren als opstapper op de reddingboot “Koningin Juliana” met schipper Rien Noorthoek. Na 4 reddingboten te hebben meegemaakt is Ron per 1 januari 2017 opstapper af.

Arie van der Ende meldde zich voorjaar 1995 bij schipper Jan van der Sar als aankomend opstapper om op 1 januari 1998 als opstapper te worden geregistreerd. Eerst op de reddingboot 'Javazee' die in oktober 1997 werd vervangen door de snelle reddingboot 'Kapiteins Hazewinkel'.

In januari 2010 trad Arie toe tot de Plaatselijke Commissie. Wel op voorwaarde dat hij zijn opstappers functie niet hoefde op te geven. Dat heeft hij dus nog 6 jaren met veel plezier mogen doen.

Beide heren zijn nog lang niet van plan de KNRM vaarwel te zeggen. Ron blijft actief als helper aan wal en landelijk KNRM kerninstructeur verdrinking en onderkoeling bij de EHBO+ DAN oxygen opleidingen. Arie kan nog jaren vooruit als penningmeester binnen de Plaatselijke Commissie en zal waar nodig zijn steentje bijdragen op het organisatorische vlak.

KNRM iets voor u

Vind je dit ook mooi werk, ben je ook overdag beschikbaar en tussen de 18 en 45 jaar en heb je liefde voor de zee, neem dan zeker contact op met het KNRM reddingstation Hoek van Holland. Er is ook plaats voor goed gemotiveerde vrijwilligers uit de omgeving Hoek van Holland, bijvoorbeeld ‘s Gravanzande. Zeker nu er 2 zeer ervaren opstappers zijn afgestapt. Stuur uw bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Video WOS Jan Ouwendijk:

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.