Trouwe donateurs, hoger, harder en natter (foto)

11 november 2017

Zaterdag 11 november 2017 had KNRM reddingstation Hoek van Holland de eer om 7 trouwe donateur te bedanken met een speldje. Deze "Redders aan de wal" werden in 1951,1956 of 1966 donateur van de KNRM (voorheen, tot 1991 KZHMRS) en zijn dat altijd gebleven.

Na ontvangst met koffie en gebak in Mijn Torpedoloods aan de Berghaven werden de trouwe donateurs, toegesproken en bedankt door de plaatselijke commissie. (voormalig) Schipper Jan van der Sar reikte de speldjes uit met een persoonlijk woord voor ieder, De huidige schipper, Pleun de Koning deelde het KNRM boek ‘Wie goed doet’. Hierna werden onze donateurs en begeleiding in de zwemvesten gehesen om vervolgens een stukje met ‘hun’ reddingboot mee te varen.

Het licht onstuimige weer, Wind WZW 4 Beaufort hield niemand tegen om mee te varen, integendeel. Tijdens de tocht werd dan ook regelmatig gevraagd of de golven niet hoger konden, er meer vaart gemaakt kon worden en een zoute neus krijgen. Deze vragen kwamen wel van de trouwe donateurs met een gemiddelde leeftijd van 75 jaar! Ondanks de hoge leeftijd en soms broze gezondheid is bijna iedereen meegevaren.

Het is een feest om na terugkomst de glunderende gezichten en grijze natte koppen te zien! Er nagepraat over de Maasmond met zijn havens en grote zeeschepen tijdens een kleine lunch. Een aantal donateurs vertelde ook een korte anekdote uit hun scheepvaartperiode, wat de sfeer gezelliger maakte. Zowel de donateurs als KNRM’ers houden een warm gevoel over aan deze geslaagde dag.

De volgende twee personen zijn al meer dan 65 jaar donateur van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij, dit zijn: Dhr. T. Bergema uit Spijkenisse en Dhr. I. van der Pijl uit Vlaardingen.

Twee personen zijn al meer dan 60 jaar donateur, Dhr. J.U. Brolsma uit Driebergen en Dhr. C.J. van Ham uit Maassluis.

Drie personen zijn al meer dan 50 jaar donateur, Mw. W. Bongers-Hooykaas uit Vlaardingen, Dhr. J.J.C. Klap uit Maassluis en Dhr. Den Dulk uit Brielle.