Sloep ondersteboven op zee

2 september 2015

KNRM en Reddings Brigades oefenen voor Westlandse kust.

Woensdagavond, reguliere oefenavond met op het schema samenwerking met reddingsbrigades. Eerlijk, de mannen hadden een leuk scenario bedacht.

Even over 19.00 uur werden de water redders gealarmeerd via hun pager, voor slag Vlugtenburg was een bootje met personen omgeslagen en die behoefden hulp. Het bootje werd snel gevonden met drie personen, doch er bleken er twee te missen, die moesten nog opgespoord en geholpen worden.

Dankzij donateurs

Wist u dat de KNRM volledig afhankelijk is van donaties?

Sinds 1824 wordt het werk van KNRM mogelijk gemaakt door trouwe en betrokken donateurs, die met donaties, giften, testamenten of legaten de KNRM steunen.

Meer informatie Word donateur

Het geheel bestond uit samenwerken en communicatie om zo snel een drenkeling te vinden en te redden. Eerste drie drenkelingen naar de wal en gelijktijdig op linie zoeken met de beschikbare schepen volgen een uitgezet patroon. Nadat alle personen waren gevonden en aan wal gebracht werd er geëvalueerd, zowel bij de Reddingsbrigade als KNRM. Hier zijn uiteraard weer verbeter punten gevonden, wat betekend dat oefenen nodig blijft, en met plezier.

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden. 

© 2022 Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij