Skip to main content

Sloep ondersteboven op zee

Datum: woensdag 02 september 2015 | Sectie: Hoek van Holland

KNRM en Reddings Brigades oefenen voor Westlandse kust.

Woensdagavond, reguliere oefenavond met op het schema samenwerking met reddingsbrigades. Eerlijk, de mannen hadden een leuk scenario bedacht.

Even over 19.00 uur werden de water redders gealarmeerd via hun pager, voor slag Vlugtenburg was een bootje met personen omgeslagen en die behoefden hulp. Het bootje werd snel gevonden met drie personen, doch er bleken er twee te missen, die moesten nog opgespoord en geholpen worden.

Het geheel bestond uit samenwerken en communicatie om zo snel een drenkeling te vinden en te redden. Eerste drie drenkelingen naar de wal en gelijktijdig op linie zoeken met de beschikbare schepen volgen een uitgezet patroon. Nadat alle personen waren gevonden en aan wal gebracht werd er geëvalueerd, zowel bij de Reddingsbrigade als KNRM. Hier zijn uiteraard weer verbeter punten gevonden, wat betekend dat oefenen nodig blijft, en met plezier.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.