Skip to main content

Scheepsbrand blijkt gelukkig loos ‘koud’ vuur

Datum: woensdag 14 maart 2018 | Sectie: Hoek van Holland

Woensdagochtend 03.35 uur Pager alarm prio1 door VRR (Veiligheid Regio Rijnmond). In de 7e Petroleumhaven bij de Vopak terminal zou een scheepsbrand gaande zijn.

De KNRM reddingboot Jeanine Parqui wordt, zoals afgesproken altijd mee gealarmeerd bij scheepsbranden en calamiteiten in de haven. Uitgevaren met een gevoelstemperatuur van -3 en een NW 2 Beaufort, lekker fris. Vlak voordat de KNRM reddingboot ter plaatse was in positie 51°55,100' Noord en 004°12,400' Oost bleek alles onder controle.

Ter plaatse heeft de brandweer gesproken met de schipper. De schipper verklaarde dat er storing was in de airco kamer. Door een technisch manco werd er een automatisch brandalarm gegenereerd. Gelukkig was het een loos alarm, hierop werden alle hulpdiensten bedankt voor inzet. De Jeanine Parqui lag om 04.15 uur geheel klaar voor een volgend alarm.

Archief foto 30 maart 2016

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.