Privé diner vrijwilligers met burgemeester Aboutaleb

7 februari 2018

Dinsdagavond 6 februari waren vrijwilligers van KNRM reddingstation Hoek van Holland te gast bij Rotterdams burgemeester Achmed Aboutaleb. Hij vond zijn laatste bezoek aan het Hoekse reddingstation zo indrukwekkend dat hij de redders verder wilde spreken tijdens een diner.

Burgemeester Achmed Aboutaleb vertoefd regelmatig met zijn gezin in Hoek van Holland. Zo af en toe krijgt hij de kans om de KNRM reddingboot Jeanine Parqui mee te varen. Bijzonder vind hij dat de KNRM alles betaald uit donaties, giften, legaten en erfenissen. Indrukwekkend werd het pas dat vrijwel alle KNRM’ers dit werk vrijwillig doen er veel tijd in investeren.

Dinsdag ging de ploeg met een busje van taxi Rooney voor een klein prijsje naar het stadhuis aan de Coolsingel. De KNRM vrijwilligers werden gastvrij onthaald door de burgemeester zelf. Nogmaals benadrukte de heer Aboutaleb waarom hij speciaal met deze vrijwilligers een privé diner wilde. Vervolgens heerlijk gegeten en ieder heeft zijn woordje met de burgemeester kunnen doen.

Na het diner kreeg de burgemeester en een wethouder een KNRM stropdas aangeboden. Na deze fantastische ervaring werden de vrijwilligers veilig naar de Hoek gebracht door het taxibuisje van Rooney.