Skip to main content

Rio Cadiz Medevac blinde darm patient (video)

Datum: woensdag 30 november 2016 | Sectie: Hoek van Holland

Vanochtend nam het containerschip Rio Cadiz contact op met de Kustwacht over één van hen bemanningsleden. Deze leek behoorlijk last te hebben van een blinde darm ontsteking en moest daarom van boord worden gehaald.

Dus ging om 8:30 uur de pieper bij de bemanningsleden van reddingstation Hoek van Holland. Na contact met de Kustwacht is tien minuten later reddingboot Jeanine Parqui uitgevaren richting ankergebied 4.

Om 9:30 uur lag de Jeanine Parqui langszij om de patiënt over te nemen van het schip. Via de “statietrap” werd de patiënt aangepakt en direct meegenomen het stuurhuis in. Daarop kon begonnen worden met de terugreis terwijl de kustwacht er zorg voor droeg dat een ambulance klaar zou staan aan de Berghaven.

Om 9:25 uur werd vastgemaakt in de Berghaven en kon even later de patiënt met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

De bemanning van de Jeanine Parqui is door het regelmatige oefenen goed op elkaar ingespeeld, waardoor deze actie soepel verliep en de patiënt zo snel en veilig mogelijk van boord kon worden gehaald en overgedragen kon worden aan de hulpdiensten op het land.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.