Opstapper neemt afscheid na 28 jaar/medailles voor vrijwilligers

7 januari 2019

Hoek van Holland, maandag 7 januari 2019

KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft tijdens zijn nieuwjaarsbijeenkomst van 5 januari afscheid genomen van Edwin Zegers als actief opstapper. Edwin werd in 1992 opstapper/machinist op de reddingboot ‘Javazee’ in Hoek van Holland. Zijn neef Bill Zegers kreeg deze avond de vrijwilligersmedaille voor meer dan 10 jaar vrijwilliger opstapper bij de KNRM uitgereikt.

Edwin heeft de vooruitgang in redden op zee meegemaakt. In 1997 werd de ‘snelle’ KNRM reddingboot ‘kapiteins Hazewinkel’ gebouwd voor reddingstation Hoek van Holland. Met deze 15 meter lange reddingboot werd op 24 november 2005 een spectaculaire tocht gemaakt. Middernacht met Noordwesterstorm 12-13 Beaufort de zee op voor een tanker die dreigt te belandde op de Noorderpier. Alle acties die nacht liepen nipt goed af. Edwin was aan boord bij deze actie. Videobeelden van deze ruige tocht https://youtu.be/fcRDQ8uKXds

Bill Zegers kreeg de vrijwilligersmedaille voor meer dan 10 jaar vrijwillig opstapper, waarvan de laatste 5 jaar als reserve schipper. Eind 2018 werden al 3 vrijwilligersmedailles uitgereikt voor meer dan 10 jaar vrijwilliger. Deze waren voor de opstapper Henry vd Berg, Huibert de Vries en aan Rick Slijk, sinds maart 2018 vaste schipper voor KNRM reddingstation Hoek van Holland.

KNRM reddingstation Hoek van Holland is in 2018 gealarmeerd voor 33 acties waarbij 32 personen veilig aan wal zijn gebracht. Door een olielekkage hebben de redders ook geassisteerd bij het redden van 53 zwanen.