Skip to main content

Opstapper neemt afscheid na 28 jaar/medailles voor vrijwilligers

Datum: maandag 07 januari 2019 | Sectie: Hoek van Holland

Hoek van Holland, maandag 7 januari 2019

KNRM reddingstation Hoek van Holland heeft tijdens zijn nieuwjaarsbijeenkomst van 5 januari afscheid genomen van Edwin Zegers als actief opstapper. Edwin werd in 1992 opstapper/machinist op de reddingboot ‘Javazee’ in Hoek van Holland. Zijn neef Bill Zegers kreeg deze avond de vrijwilligersmedaille voor meer dan 10 jaar vrijwilliger opstapper bij de KNRM uitgereikt.

Edwin heeft de vooruitgang in redden op zee meegemaakt. In 1997 werd de ‘snelle’ KNRM reddingboot ‘kapiteins Hazewinkel’ gebouwd voor reddingstation Hoek van Holland. Met deze 15 meter lange reddingboot werd op 24 november 2005 een spectaculaire tocht gemaakt. Middernacht met Noordwesterstorm 12-13 Beaufort de zee op voor een tanker die dreigt te belandde op de Noorderpier. Alle acties die nacht liepen nipt goed af. Edwin was aan boord bij deze actie. Videobeelden van deze ruige tocht https://youtu.be/fcRDQ8uKXds

Bill Zegers kreeg de vrijwilligersmedaille voor meer dan 10 jaar vrijwillig opstapper, waarvan de laatste 5 jaar als reserve schipper. Eind 2018 werden al 3 vrijwilligersmedailles uitgereikt voor meer dan 10 jaar vrijwilliger. Deze waren voor de opstapper Henry vd Berg, Huibert de Vries en aan Rick Slijk, sinds maart 2018 vaste schipper voor KNRM reddingstation Hoek van Holland.

KNRM reddingstation Hoek van Holland is in 2018 gealarmeerd voor 33 acties waarbij 32 personen veilig aan wal zijn gebracht. Door een olielekkage hebben de redders ook geassisteerd bij het redden van 53 zwanen.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.