Skip to main content

Omgeslagen boot 41 mijl West van Hoek van Holland

Datum: zondag 18 januari 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Omgeslagen bootje 40 mijl uit. Alarm helikopter en KNRM. Geen personen bij betrokken, boot geborgen door KNRM.

Zondag 18 januari om 17.20 uur gepaged door het Kustwachtcentrum. Het passerende MS Nordic Nora heeft op 41 mijl West van de Hoek een omgeslagen bootje waargenomen. De KNRM reddingboot Jeanine Parqui uit Hoek van Holland en de NHV SAR helikopter van de Maasvlakte zijn gealarmeerd. Het MS Nordic Nora blijft ter plaatse totdat een SAR eenheid is gearriveerd.

De NHV SAR helikopter was om 18.20 uur ter plaatse. De heliredder heeft een onderzoek ingesteld bij het zeilbootje en niemand aangetroffen. Het betrof een ongeveer 6 meter lang open zeilbootje. Op verzoek van de Kustwacht maakt de helikopter zoekslagen in het gebied. De kustwacht nam in eerste instantie contact op met Belgische en Engelse collega’s of daar een bootje als vermist stond geregistreerd.

Reddingboot Jeanine Parqui van Hoek van Holland was om 20.00 uur ter plaatse in positie 51°.59.35 Noord en 002°56.30 Oost. Net daarvoor is de NHV SAR helikopter retour naar de Maasvlakte gegaan. KNRM opstappers bergen het 6 meter lange open zeilbootje. Het registratie nummer van de zeilboot begint met CH, dit is doorgegeven aan Franse kustwacht, vermoedelijk uit Cherbourg?

Om 20.45 uur komt bericht uit Frankrijk dat op 9 januari een zeilbootje met dezelfde registratie CH502994 is weggedreven uit Cherbourg. Gelukkig zijn er geen personen vermist. KNRM redders hebben het bootje gekanteld en vervolgens leeggepompt. Vervolgens nam de KNRM reddingboot Jeanine Parqui het zeilbootje met een vaart van 10 knopen op sleep naar de Berghaven in Hoek van Holland. Maandagmorgen 01.00 uur werden de schepen gemeerd en gingen de redders na dik 8 uur inspanning huiswaarts.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.