Skip to main content

Medische evacuatie van cruiseschip

Datum: vrijdag 21 april 2023 | Sectie: Hoek van Holland

Vrijdagavond om 22:37 uur zijn wij samen met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht opgeroepen voor een medische evacuatie van een cruiseschip. Het cruiseschip was onderweg van Hoek van Holland naar de haven van Oostende in België

Het cruiseschip heeft een rondje gevaren om zo dicht mogelijk bij de haven te blijven. Terwijl reddingboot Jeanine Parqui en de helikopter van de Nederlandse Kustwacht onderweg waren. Bij aankomt heeft de reddingboot Jeanine Parqui twee opstappers over gezet om assistentie te verlenen aan de patiënt. Ook de helikopter heeft twee man naar beneden gelaten waarna gezamenlijk de evacuatie is voorbereid. De patiënt is met de helikopter van de Nederlandse Kustwacht overgebracht naar het Erasmus MC in Rotterdam. Reddingboot Jeanine Parqui heeft de bagage van het slachtoffer meegenomen welke een dag later is opgehaald.

 

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.