Skip to main content

Man te water van Noorderpier

Datum: woensdag 22 juli 2015 | Sectie: Hoek van Holland

Man te water van Noorderpier, binnen 4 minuten ter plaatse, man al op droge. video/foto

Woensdag rond 21.15 uur, na oefenen bij het indraaien van de Waterweg een oproep van de VRR, man te water vanaf Noorderpier. In 4 minuten ter plaatse waar blijkt dat persoon op het droge is. Politie heeft de man verder geholpen en ambulance gewaarschuwd. Bij zijn val te water, vermoedelijk van de gladde stenen heeft hij een voetblessure opgelopen. Hoekse KNRM niet hoeven assisteren.

Verwarring:

Redders rukken massaal uit in IJmuiden na verkeerde melding

IJMUIDEN - De hulpdiensten zijn woensdagavond rond 21.00 uur massaal uitgerukt voor een drenkeling. Bij de politie in Driebergen was melding gemaakt dat er een persoon van de pier was gesprongen of gevallen.

De KNRM, 4 boten van de reddingsbrigade, 5 politiewagens en de traumahelikopter hielpen met zoeken. De eerste agent die bij de Zuidpier arriveerde stond voor het gesloten hek. Kort hierop heeft de reddingsbrigade het hek geopend en konden de voertuigen de pier op. Het was niet bekend om welke pier het ging, dus werd ook langs de Noordpier gezocht.

Een klein half uur later bleek dat het ging om een drenkeling bij de Noorderpier van Hoek van Holland. Hierop is de zoekactie in IJmuiden afgeblazen.

Hoek van Holland

Gerelateerd nieuws

Nieuwsbrief

ALTIJD ALS EERSTE OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE NIEUWS?

Download de KNRM Helpt app

MET DE KNRM HELPT APP BEREIKT U ONS ALTIJD EN OVERAL

Met één druk op de knop alarmeert u het dichtstbijzijnde reddingstation. Altijd veilig het water op? Download de KNRM Helpt App.

Word donateur

DIT BETEKENT UW DONATIE VOOR DE KNRM

Verander het bedrag met de plus- en minknop om te bekijken wat uw donatie voor de KNRM kan betekenen.

Deel dit bericht

Mis de boot niet!
Schrijf je nu in voor de KNRM nieuwsbrief

Maandelijks houden we je op de hoogte van alle nieuwtjes, evenementen en bijzondere acties van de KNRM en onze reddingstations. Je kunt je op ieder moment weer afmelden.